Linkman verzorgt al enige tijd de internationale coördinatie van de digitale en sociale kanalen van Raylex, de anti-nagelbijtpen van Oystershell. Onder het motto “Never Again” lanceert het agency nu een reeks filmpjes die nagelbijters over de streep moet trekken om hun ongezonde gewoonte af te leren.

 

Raylex proeven? Never again!

Met deze ludieke filmpjes zet Linkman de belangrijkste USP van Raylex in de kijker: de onovertroffen bittere smaak van het product, die zelfs fervente bijters een afkeer doet krijgen van hun nagels. De reeks brengt 5 tienerjongens en -meisjes in beeld nét na het proeven van de Raylex op hun nagels. Hun gezichten liegen er niet om: het bittere goedje valt -zoals het hoort- helemààl niet in de smaak. De filmpjes doen dat dan weer wél: in Frankrijk werd het filmpje van kokhalzende Aube in de eerste dagen al meer dan 1.600 x gedeeld op Facebook.

 

Acteertalent? Niet noodzakelijk.

Dat de smaak van Raylex echt afstotelijk (en dus efficiënt) is, werd snel duidelijk tijdens de opnames van de campagne. Veel acteerwerk kwam er niet bij kijken. Aube bijvoorbeeld (15 jaar) is zelf geen nagelbijter, maar als ze het wel was, zou er snel vanaf zijn met dit goedje: Wat een verschrikkelijke smaak! Ik heb het nog de hele dag geproefd.”, huiverde ze enkele dagen na de opnames.

Ook de reactie van Ramy (20 jaar) was niet gespeeld. Het was bovendien niet zijn eerste kennismaking met Raylex: “Ik kom uit een familie van nagelbijters. Ik kende Raylex dus al voor de opnames, want de pen heeft zowel mijn vader als mijn jongere zusje van het bijten verlost. Ikzelf ben geen extreme bijter, dus ik heb het niet nodig.”


“Door de fysieke reactie van onze proefkonijnen extreem uitvergroot in beeld te brengen, vergroten we ook de geloofwaardigheid van het product. Dat de acteurs hun reactie niet eens hoefden te spelen, zegt genoeg.”

(Jan Algoed, Creative Director)

 

The making of: Linkman op de proef gesteld

Linkman en de filmcrew proefden solidair mee van de Raylex-pen, al dan niet bewust. En ook zij hadden de grootste moeite om hun gezicht in de plooi te houden.

Zin om zelf de strijd met het bijten aan te gaan, of gewoon benieuw naar de campagne?
Volg Raylex op Facebook op bezoek de website.